zaterdag 19 november 2011

DE STRIJKSTOKKEN VAN DE GOEDE DOELEN

'De strijkstok is de kwelgeest van de goede doelensector. Het goede doel lijdt aan het syndroom van de strijkstok. Zowel ‘buiten de deur’ als ‘binnenskamers’, waar berichten over ‘dure campagnes’, ‘foute’ uitgaven’ en ‘riante’ salarissen (zie het lijstje van de jaarsalarissen van de directeuren van Nederlandse goede doelen in een van de bijlagen onder aan dit verhaal) de donateur steeds meer in het verkeerde keelgat schieten. En terecht! Het valt niet mee om een goed doel financieel te ondersteunen, om, als welwillende, maar vaak onwetende, weldoener langs die strijkstokken te laveren.

Zo was er die vrouw met wie ik via-via in contact kwam na de Tsunami-ramp Kerstmis 2004. Terwijl een deel van het geld van de grootste nationale inzamelingsactie ooit nog steeds vast stond op diverse rekeningen en er zelfs al een deel ‘zoek’ of in elk geval ‘niet meer traceerbaar’ was, had deze pronte dame al lang en breed haar mouwen opgestroopt en was meteen naar het noordelijke puntje van Sumatra, naar de stad Banda Atjeh, waar alleen al 200.000 doden waren gevallen, getrokken. Ze was daar haar particulier ingezamelde geld ter plekke gaan brengen, toezicht gaan houden en zelf gaan helpen. Via internet koppelde ze wekelijks aan de gevers terug wat ze deed, wat er gebeurde en waar hun geld aan werd besteed.
Kleinschalig, maar wel effectief. En de dame in kwestie hoefde geen salaris, bestierde geen peperduur kantoorgebouw, sliep gewoon bij de weeskinderen op het provisorische zaaltje'.

http://guidobindels.blogspot.com/2011/04/laveren-langs-de-strijkstokken-van-de.html


Slechts een deel van de strijkstokken:

Amnesty: Eduard Nazarski € 122.183,–
Astmafonds: Michael Rutgers € 125.000,–
Cliniclowns: Hans Geel € 92.609,–
Cordaid: René Grotenhuis € 119.387,–
Greenpeace: Liesbeth van Tongeren € 101.465,–
Hartstichting: Hans Stam € 140.812,–
Hivos: Manuela Monteiro € 103.503,–
Kerk in Actie: Haaije Feenstra € 115.381,–
KWF Kankerfonds: Ton Hanselaar € 179.788,–
Liliana Fonds: Kees van den Broek € 92.016,–
Prins Bernhard Cultuurfonds: Adriana Esmeijer € 168.130,–
SOS Kinderdorpen: Marcel Beerthuizen € 105.400,–
Terre des Hommes: Ron van Huizen € 103.369,–
Unicef: Jan Bouke Wijbrandi € 121.122,–
War Child: Mark Vogt € 90.830,–
Wereld Natuur Fonds: Johan van de Gronden € 144.165,–
Zonnebloem: Marijke van Eck € 127.100,–


Opm. Er blijft veel meer aan de strijkstok van de organisatoren hangen, zoals wachtgelden, 'gouden handdrukken' enz.

Dit gaat over het deel dat in de zakken verdwijnt van de "Goede doelen-organisatoren". Nog niet vermeld is, waar de rest van het geld blijft!
De corrupte bestuurders van de (3e wereld) landen en de landen die slachtoffer zijn van natuurrampen (aardbevingen, overstromingen en tsunami's, etc.) profiteren hier volop van door nogmaals 90% van de overblijvende gedoneerde miljarden in te pikken!
Zo komt het dat de slachtoffers, nog jaren na de ramp in dezelfde misrabele toestand verkeren, terwijl de hele wereld denkt hun de helpende hand te hebben gegeven.

En onze regeringen onder leiding van de EU blijven appeleren op het sociaal gevoel van de bevolking, door de rampen en ziektes levensgroot in de media en middels aparte hulpprogramma's op TV te tonen, waar miljarden worden binnengehaald. Miljoenen vrijwilligers gaan in weer en wind van deur tot deur met collectebussen, om geld in te zamelen!
Miljarden aan donaties, niet voor de slachtoffers maar voor de inkomensgroei van de corrupte schatrijke bestuurders van zowel de organisaties als de hulpbehoevende landen!

Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe schandalig ik het vind, dat mensen zo immoreel zijn om over de ruggen van (ongeneeslijk) zieken en slachtoffers van natuurrampen, hun eigen zakken proberen te vullen!
Dit is de grootste vorm van oplichterij en dus criminaliteit!


Feiten:
http://www.binnenlandsbestuur.nl/openbare-orde-en-veiligheid/nieuws/nieuws/fraude-zorgtoeslag-asielzoekers.1334403.lynkx

http://www.vluchtelingenwerk.nl/standpunten/standpunt-over-rechtsbijstand.php

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/07/doodeng_pinnende_asielzoekers.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten